Wat is Rotary? Waarvoor staat Rotary Club Deinze?

Beste bezoeker,

Welkom op onze pagina.

In het kader van één van onze lokale acties moesten we onze club voorstellen aan 11-jarigen: “Rotary is zoiets als de scouts of de giro maar dan voor grote mensen”.
Deze eenvoudige omschrijving omvat de kern van ons verhaal: een vereniging waar vrienden van allerlei background samenkomen om samen iets te beleven.
Vriendschap is de kern van ons verhaal en binnen Rotary zien we deze vriendschap als basis voor service.

Rotary is dus meer dan een vrijblijvende vriendenclub. Rotariers zijn immers vrienden van diverse achtergrond die een referentie zijn in hun metier. Als zodanig hebben we dan de mogelijkheid om van elkaar te leren, te discuteren in openheid over dingen waar we het niet eens over moeten zijn. Maar ook dit is niet het volledige verhaal. Rotary is immers boven alles een service club. Een service club die “service above self ” in haar logo draagt.

Een service club die als enige service club wereldwijd een consultatieve rol speelt in de VN en bij de Unesco. Een service club die 30 jaar geleden het ambitieus plan had om polio de wereld uit te helpen . Met zijn allen hopen we dat in 2017 voor het eerst geen enkel kind ter wereld besmet zal geraken met Polio. Het “END POLIO NOW” project wordt gesteund door de 1.3 mio leden vanuit 35k clubs wereldwijd en dit onder de koepel van de Rotary Foundation die in 2017 haar 100-jarig bestaan zal vieren.

Naast haar bijdrage aan dit ambitieuze globale doel heeft RC Deinze haar eigen activiteitenkalender met boeiende sprekers en debatten. Er is een sterke verwevenheid met het lokale sociale weefsel. Zo wordt op lokaal vlak nauw samengewerkt met de voedselbank en met de scholengemeenschap . Reeds jaren coordineren we vanuit RC Deinze de dagen van de verkeersveiligheid waarbij elke laatstejaars middelbaar heel concreet gewezen wordt op het gevaar in het verkeer voor een beginned chauffeur. Verder worden lagere schoolstudenten gewezen op het balang van science , technology mathematics and engeneering (STEM) en dit door bedrijfsbezoeken en workshop in technische scholen. Diverse locale verenigingen en initiatieven genieten ook reeds jarenlang onze steun (Fonds Jan Filliers, Scholen zonder pesten, MPI Bachte,…).

Om dit alles te financieren worden fund raising events georganiseerd waarvoor ik jullie van harte uitnodig (zie verder op de website).

Christophe Mortier
Voorzitter 2016 2017


Rotary Club Deinze is opgericht op 17 juli 1965

Vergaderingen:
wekelijks op maandag,
1ste en 3de maandag van elke maand van 19:30 - 22:00
Andere maandagen van 12:15 - 14:00
Auberge du Pecheur te Sint Martens Latem,

Adres secretariaat:
Vrijdagmarkt 61 bus 111 9000 GENT
E-mail: info@rotaryclubdeinze.be 


Nuttige links:
http://www.rotary.org 
http://www.rotary.belux.org  http://www.rotary.belux.org/1620/nl/  http://www.beroepsactie.beAgenda:
21 okt 2016 wijn koop & proef avond (Auberge du Pêcheur)
18 nov 2016 Deinze lacht (Palace): Matthias Romir
https://www.youtube.com/watch?v=RlSABNGjB3c
6 & 7 feb 2016 verkeersactie in Brielpoort/Deinze
29 mei Seminarie Rotary & Toekomst Wetenschap en Techniek in het VTI Deinze
Wijn koop & proefavond 2016:
Wijnavond
Datum: vrijdag 21 oktober 2016
Locatie: Auberge du Pêcheur
Aanvang: 19:30


Uniek Franse en wereldwijnen geselecteerd door Belgische wijnhuizen AD Delhaize - Deinze, De Clerck - Kortrijk, Divo - Jabbeke en Van Hende wijnimport - Gavere.

De opbrengst van deze verkoop gaat naar de sociale doelen van onze Rotary Club.

Zie ook onze wijn-website http://www.rotaryclubdeinze.be/wijn met meer informatie en de mogelijkheid om wijn online te kopen.

Meer info? Contacteer info@rotaryclubdeinze.be